jump to navigation

rancang May 30, 2007

Posted by a****** in Me@work.
trackback

Aku sekarang lagi pening fikirkan pasal rumah sewa yang masih lagi dalam pencarian dan pada masa yang sama aku dikhabaranginkan tentang ‘posting’ ke seberang Laut China Selatan. OK. Sekarang aku berkediaman di rumah sewa bersama teman seperjuangan x~CIUC dulu. Rumah itu bakal diduduki lagi oleh pelajar baru. Tak mungkin aku dapat bertahan dengan ruang yang sedikit ‘sesak’ di rumah itu meskipun aku rasa semakin sayang sejak kami mendudukinya.

Aku akur takkan selamanya menghuni rumah teres dua tingkat lot tepi itu dan memang merancang untuk berpindah bersama 2, 3 orang lagi teman serumah. Tidak susah sebenarnya mencari rumah sewa namun kesukaran itu muncul apabila aku menerima petanda bahawa Brunei Darussalam bakal ku jejaki nanti (peh kompiden sungguh!!=P). Bila dan bila itu yang sering bermain di kotak fikiran. Mana lagi nak cari rumah sewa ,bayar deposit tapi tinggalnya di seberang, so faham tak situasi aku sekarang..fening sudah……

Apa yang aku harapkan moga semuanya berjalan dengan baik. Jadi buat sementara waktu ini aku berdiam diri dulu di rumah itu, di samping merancang dan mencari rumah sewa juga merisik kebenaran berita ‘posting’ yang pada aku amat penting sekali agar yang lain dapat diselesaikan dengan amannya.

Cerita tentang kerja alhamdulillah, kompeni yang dulunya aku berstatus pelatih kini bertukar menjadi ‘staff’ walaupun hanya untuk beberapa tahun. Boleh dikatakan setahun jagung aku di sini namun seronok sebab kompeni ini mengaktif ‘diri’  dalam aktiviti luar terutamanya futsal dan bowling. Satu lagi projek yang aku turut turun padang ialah ‘ENdurance System’ yang membawa aku hingga ke Kedah dan Terengganu. Sementara masih bujang, aku takkan lepaskan peluang untuk outstation. Haha kemaruk ke apa aku nie. Mereka yang lain punyalah bertimbun alasan untuk tidak melibatkan diri, aku pula yang menyerah diri. =P..hehe…Kalau setakat seminggu dua ok la, kalau lebih hingga ke setahun, huhu oh Brunei begitukah nanti nasibku di sana?isk isk…

 Apapun aku bersyukur dan mengharapkan sesuatu yang amat beharga selagi aku berkulian di sini yakni pengalaman dan pengetahuan sebagai modal untuk aku melangkah dengan lebih jauh……………..insyaALlah!!

Advertisements

Comments»

1. ad3ck - May 31, 2007

semoga berjaya mencari umah hehe.

2. a****** - May 31, 2007

tu la..pencarian sedang berjalan skrg ni….=P


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: