jump to navigation

kudaku lari gagah berani… July 26, 2007

Posted by a****** in Uncategorized.
1 comment so far

Assalamualaikum

Sudah masuk hari ke-5 aku di Lembah Bidong, Setiu Terengganu sebagai urusetia System/IT (seperti yg tertera di tag =P)..dan sudah 3 malam aku tidur di awal pagi buta seperti sekarang di mana masa menunjukkan pukul 2:20 pagi. Huhu.

Merujuk kepada posting aku yang lepas, rasanya itu sudah membantu apa yang berlaku di lokasi aku sekarang. Kalau ada sesiapa yang menonton ScoreBoard tv3 , 2 malam lepas, ada dipaparkan slot Edaran Endurance 2007. Sekarang ini, sudah ramai kakitangan matakepala turun padang berbanding hari Ahad, team kami yang mula menapak dan menyibuk-nyibukkan diri di TIEP ini (Terengganu International Endurance Park).

..got to go..nanti sambung…daa

salam

Advertisements

Edaran Endurance Classic 2007 July 18, 2007

Posted by a****** in Uncategorized.
1 comment so far

13072007161.jpg

The press snapping photos of the white horse from ar-Raudhah Equistrian Club

The fifth annual ride of the Edaran Endurance Classic will be held from 26-27 July 2007. Held close to the FEI – World Endurance Championship 2008 [WEC 2008], this year’s Ride takes on an important significance and will provide the opportunity for riders to obtain their Certificate of Competitveness (COC) which will go towards their qualifications to participate in the WEC 2008. At the same time it provides foreign riders aiming to participate in the WEC 2008 are expected to take this opportunity to familiarize themselves to riding conditions in tropical condition.

13072007162.jpg

This year’s ride will be held in Terengganu International Endurance Park, Lembah Bidong, Setiu, Terengganu, the venue of the FEI – WEC 2008. The Competition will feature a main event, which is the FEI-CEI 3 Star 160KM Ride as well as three other rides – a CEI 3*/CEIJY 3* 120Km ride, an 80Km ride and a 40Km ride. This is also the first time that the EDARAN ENDURANCE CLASSIC will be holding both Individual and Team Events.

The media conference has been attended by YB Dato’ Azalina Dato’ Othman Said, Minister of Youth and Sports Malaysia. The Co-Chairmen of the Organising Committee, YBhg Dato’ Abdul Hamid Mustapha (EDARAN) and YBhg Dato’ Seri Dr. Salleh Mohd Nor (Yayasan Diraja Sultan Mizan) will be presiding at the conference.

The Edaran Endurance Classic 2007 is jointly organized by Yayasan Diraja Sultan Mizan and Edaran Digital Systems Berhad. The competition is sanctioned by the Equestrian Association of Malaysia and the International Equestrian Federation (FEI) and endorsed by the Ministry of Youth Sports as well as the State of Terengganu.

The Saffron Restaurant Another angel of saffron restaurantView of saffron restaurant

 

 

 

Lembah Bidong, Terengganu Endurance Park

dsc00644.jpg

dsc00645.jpg

Multitasker July 17, 2007

Posted by a****** in Uncategorized.
add a comment

Melewati pertengahan hari ini, 17/07/2007.

Alhamdulillah, kakiku masih bisa melangkah, mataku masih dapat melihat, telingaku masih mendengar, nafasku dan ingatanku masih sedar bahawa aku adalah Muslim. Tika dan saat aku bertaipan ini, aku hanya seorang di aquarium , kerana rakan-rakan sepejabat akan masuk selepas makan tengahari. Mereka telah bertungkus lumus menyiapkan tender hingga pukul 3-4 pagi jadi sewajarnya tidur dan rehat yang cukup perlu bagi melalui episod kerja pada hari ini.

Di waktu kehausan pekerjaan oleh graduan yang berlambakan di pasaran, alhamdulillah aku antara mereka yang bekerja dengan permulaan gaji yang baik. Sudah melewati pertengahan 2007 aku di sini, banyak juga perkara yang aku belajar dan tahu secara langsung mahupun tidak. Aku akui, status tugas dan tanggungjawab aku bukan hanya semata-mata pengaturcara seperti yang tertatera dalam surat, aku juga bersetuju memikul tugasan yang diberi selagi mana ianya tidak menganggu tugas utama . Apapun setiap sesuatu ada tahap2 nya. Kalau dah selalu bukan meminta bantuan namanya tapi mengambil kesempatan. Dan aku manusia biasa, takut kiranya ikhlas tidak wujud nanti dan apa yang aku jerjakan nanti dikhuatiri percuma, sia-sia saja.. pernah juga sampai satu tahap aku berbisik, hati iklhlaslaahh…..argh!! jahat  aku huhu…

dan aku bermuhasabah lagi. imanku yang senipis bawang , turun naik bagai skala gempa bumi di jepun dan kadangkala tak menentu suhunya seperti cuaca di malaysia, mudah dibolosi makhuq api bertanduk, setiap masa dan ketika.. mujur ada teman-teman yang sudi mengingatkan namun tak kurang juga yang menambah kayu memarakkan bara api..tapi iman dan rasional jadi pertimbangan,…insyaAllah.. i’m not angel..;-)

~~

my updates ;) July 16, 2007

Posted by a****** in Uncategorized.
add a comment

Lama aku tak bercerita dalam blog nie. Banyak perkara yang aku nak cerita tak tercerita dibuatnya. Dan bila aku menulis 2 jam adalah masa yang aku rasa paling best untuk itu…=P

 10~11/07/07

Aku MC 2 hari nie. Demam + batuk-batuk + selsema = tidoooooo je keje aku..aku memang tak betah bangun, nanti kepala berpusing-pusing, berpinar-pinar, berat sungguh kepala….dan keputusan MC aku selama 2 hari yang diberikan oleh puan doktor adalah jalan terbaik.

13/07/2007

Aku dipinjam jadi PR untuk press conference Edaran Endurance Classic di Saffron Restaurant,Bangsar..alhamdulillah sidang akhabr berjalan lancar….

Malam tu aku ada 2 agenda ~ sesi makan malam dengan x-classmates ACCP V, dan juga training futsal di Sport Planet..dan aku tak pening pun dalam membuat pilihan sebab aku decide lepak di rumah je malam tu sebab batuk2 aku masih lagi belum hilang dan aku tak mahu mencacatkan suasana dinner di Nellies tu atau merusakkan game dengan batuk2 ku yang kuat macam nak tersembul biji mata dibuatnya..apapun alhamdulillah a’la kullihal!!So, aku balik rumah dan lepak2 malam minggu baca majalah dan layan tv dan tido…….

Weekend

ROza one of my best friend datang rumah, katanya nak studi sket ngan aku bab IT ni sebab dia ada sesi interview hari sabtu tu..huhu..rasanya sembang lagi banyak dari ngulangkaji haha..apapun pagi2 lagi roza dah bangun warm up sket dengan ulangkaji balik notes semalam..so roza al the best to you…

AKu bersenam robik ahad pagi, dengan housemates…keluarkan peluh, lepaskan lelah dan pandangan melihat tasik yang luas di titiwangsa..ok la..so far, aku berpeluh sakan..namun batuk2 masih lagi tak hilang..dan ahad itu aku hanya lepak di rumah tanpa ke mana2.

(”,) July 4, 2007

Posted by a****** in Uncategorized.
2 comments

Sudah melewati pertengahan tahun ini. Impak maksima sepanjang ku berkehidupan hingga ke saat ini , aku fikir tiada lagi di tahap menggegarkan urat saraf. Mungkin di saat aku terbalik dari ‘dancer’ gara-gara Nenggiri, mungkin saat-saat motor yang ditunggang tiba-tiba mati enjinnya di tahap kelajuan 90 sewaktu pulang dari kerja (praktikal) , mungkin ketika aku memenangi hadiah pertama pertandingan logo dan bendera di kolej kediaman terpencil itu, atau mungkin di saat-saat kayuhan aku dan kak fida yang  hampir saja menempatkan kami di tangga ke-3 Masum, namun semua ini dalam catatan sejarah tahun-tahun sebelumnya..maka tahun ini boleh aku nyatakan, di saat aku menghadiri temuduga yang membawa diri ke sini..itu sahaja mungkin. Aku setulusnya, masih mencari-cari sesuatu yang mendatangkan kepuasan berganda dari hari ke hari dari segala segi. Dan dengan tiba-tiba ungkapan ini ‘Tidak semua yang dihajati dikabuli’, mengingatkan aku untuk bersyukur dan terus mengusahakan diri.Sebab aku pasti sinar mentari tetap mencelahi rimbunan dedaun yang berkanopi, pasti ada jalan untuk aku merasai terus cahaya itu tanpa halangan …=)

cinta = love July 4, 2007

Posted by a****** in Uncategorized.
add a comment

crazy11.jpg

Cinta itu seperti sinar matahari, memberi TANPA mengharap kembali.

Cinta itu seperti sinar matahari, TIDAK MEMILIH siapa yang ia sinari.

Cinta itu seperti sinar matahari yang MEMBERI KEHANGATAN DI HATI..

.

.

.

.

.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 It hurts to love someone and not be loved in return, but what is more painful is to love someone and never find the courage to let that person know how you feel.

.

.

.

sorrow.jpg

;(

thingking of something….. July 3, 2007

Posted by a****** in Uncategorized.
1 comment so far

keupayaan ku seperti dipandang sebelah mata oleh orang itu. Takpe, it’s challenge for me.

…at the meantime, i was thingking on …….. from here …..;-)

secret mission.hopefully successfully accomplished!AMIN!!

…. July 2, 2007

Posted by a****** in Uncategorized.
add a comment

dead-v3.jpg

di kala ini…bosan….