jump to navigation

Grooming Part 2 :Personal Traits April 13, 2008

Posted by a****** in Uncategorized.
trackback

assalamualaikum~

Khamis::10 April :: Edaran’s Training Room:: 8:30 pg – 5:30 ptg ::Personality Discoveries::

Sesi ke-2 kali ini, lebih membawa kami kepada eksplorasi diri iaitu mengenal peel sendiri, inner and outer strength that belongs to us so that ianya dapat memperbaiki pembawakan diri kita dengan lebih baik dan matang pada masa-masa akan datang =P uhuhu…

Antara yang perkara menarik sepanjang sesi itu :-

Body Language~ cara duduk, cara berdiri, cekak pinggang ker, peluk tubuh ker, silang kaki, cara bersalam tangan, semuanya memberi makna tersendiri tanpa disedari, sebab antara makna itu termasuk si pelaku bersikap reserve, bosan, autokratik, pasif, tidak berminat, blurr, dominan, menurut dan banyak lagi………

Personaliti Traits ~ Masing2 diberi questionnaires di mana jawapan2 yang diberikan, apabila dihitungkira jawapan yang diperolehi akhirnya membawa kita kepada 4 kategori personaliti yang digambarkan melalui burung merpati, merak, helang dan burung hantu. Aku dalam kumpulan burung merak…huhuhu…dan cuma seorang jer burung hantu heeee…hmmm, nanti aku akan buat posting khas untuk kategori burung2 dan ciri-cirinya sekali. TUngguuuuu…

Salah satu slot yang ingin aku cerita ialah di mana kami semua dikehendaki menampal kertas kosong di balakang badan dan masing2 menulis karakter atau apa-apa perkara tentang tuan punya badan tu….so macam-macam la ditulis, tapi bukan lah kata nak memuji atau mengutuk atau yang sewaktu dengannya..sebab benda yang ditulis itu adalah first expression sejak hari pertama kursus grooming nie diadakan. Walaupun kami semua satu kompeni tapi tak semua yang kenal-mesra antara satu sama lain. So my result is as follows:

their first expression on me

these are the result of their expression about me..huhuhu.. hmm tul ker??

Last but not least, at the end of the prgoram, kami dibahagikan mengikut kumpulan untuk melakukan apa2 aktiviti samada menyanyi,berlakon atau apa-apa aje yang menggambarkan karekter brung-burung itu…huhu dan kumpulan aku mendapat karekter burung helang.

So far , the whole program was ok laa.. kadang-kadang macam dalam kem motivasi pulak aku rasa..hehe…apapun yang penting input, informasi dan pengalaman baru memang kedapatan sepanjang 2 hari berkursus grooming….=)

sykn’s: love urselves…=)

 

 

Advertisements

Comments»

1. unid perasan kiut - April 15, 2008

lihat lah bulu mataku yang melentik2 nih…wahahahahahahahahha

2. a****** - April 18, 2008

amboi2…tp lately ur mata kan cam bundar2 gitu…huhuhu dah pandai skrg eh…apa tips??


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: