jump to navigation

INstun, here i come ~=P April 19, 2008

Posted by a****** in Uncategorized.
trackback

assalamualaikum~

Dalam posting aku bertajuk ‘bila buhsan…’ aku ada mention pasal peperiksaan PTD yang aku amik tu and the result was pass. Jadi for the next level, i need to attend another assessment so called PTD assessment centre di INSTUN, Behrang, Tg Malim selama 3 hari bermula hari jumaat 25 april hingga 27 april (ahad) . Kelulusan dalam peperiksaan  yang diluar jangkaan ini membawa aku kepada satu lagi tahap kecemasan jiwa yang mungkin aku akan alami sewaktu PAC tu nanti. Aku ada buat homework sikit tentang PAC,antara agenda PAC termasuklah public speaking english/malay, brainstorming session, fitness assessment dan debate. Huh, menarik tapi cukup untuk membuat aku tak senang duduk sekarang nie. 

Adalah hampir seminggu aku berkawan baik dengan surat khabar dan juga buku2 pengetahuan am..huhuh….for the sake of PAC. ‘Mereka’ adalah sahabat aku dunia akhirat di kala ini… huhu.  Takpe, itu jugak merupakan salah satu usaha aku dalam menyiapkan diri untuk PAC …=) cuma konflik dalaman nie yang perlu aku adjust semasa berada di sana nanti. Ramai kawan aku yang berjaya jadi PTD berpesan supaya tidak over, tidak menunjuk-nunjuk bagus, tidak hiprokrit sepanjang PAC tu nanti. ‘Just be your self and do the best’.Hmmm tp aku macam paling suka bab lari tu…aku akan pastikan i’ll finish the 2.4 km within recommended time which is 10 minutes!huh poyo!..dengan keberatan dan stamina yang aku ada sekarang nie i’m not sure whether i can make it or not… hmm just wait n c..

Apapun ni semua hanya kerana mak dan abah yang tak jemu-jemu telefon aku mengingatkan aku akan exam PTD setiap kali surat panggilan exam terselit di mulut peti pos kat pagar rumah..aku menurut tanpa bantahan tp jauh di sudut hati harapan yg disandarkan hanyalah tipis pada sebuah kelulusan. Bila dah lulus, PAC pula mengundang debaran. Because this is my first time, dan mak pulak tak henti2 ingatkan aku pasal hal ehwal isu semasa lagi sensasi tp bukan kontroversi …huahua..ting tong!!

Dah la.. Aku malas nak risau2 pasal public speaking tu…dah suh berucap so ucapje lah..what’s the problem then ? (ayat penyedap hati)…..Yang penting  bab kata putri ‘kita enjoy!!!’…heeeee =D

Tapi cuti nie nak kena apply pulak..huhu mickey kasi approve aje laaaa!!!!

 

Advertisements

Comments»

1. aiman - April 28, 2008

so, how did you find PAC? ok ke?

2. a****** - April 28, 2008

hmm..so far ok =)

3. sarahibrahim - December 1, 2008

salam..

gud luck! 🙂


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: