jump to navigation

PAC instun~in memory April 28, 2008

Posted by a****** in Sesaat yang bersejarah.
trackback

assalamualaikum..

alhamdulillah, aku dah lepas PAC di instun. (institut tanah dan ukur negara, behrang, perak) bermula 25-27 April 08, 3 hari 2 malam.

so far aku enjoy je semua aktiviti. Tekanan mental tu tetap ada tapi bila memandangkan semua calon pun berkongsi perasaan yang sama jadi lama-kelamaan perasaan tertekan tu kurang sikit demi sedikit =). Di sana seperti yang aku jangka , aku jumpa member se’u’ termasuklah dari kuliyyah senibina, sains sosial, undang2, engineering dan IT (aku laa..uhuhu). Kali ini calon dari kaum india dan cina pun ramai…dan aku berkenalan dengan sepupu  Jhon isaac member skolah lama aku yg bernama Dick..huh!kecik sungguh dunia.

Bab yang paling aku enjoy ialah lari 2.4 km dalam masa yag ditetpkan..heee..i manage to finish the run within the expected time..huh !nak longgar kepala lutut nieh…aku seiring dan sejalan dengan liza, member yg sama2 join kayak dulu…walaupon dah lama tak lari2..tp mungkin jog di titiwangsa membantu sedikit dari segi stamina yg ciput nieh!

the rest xtvts; debate, pengucapan awam dan public speaking, so far aku rasa aku dpt lalui dengan tenang walaupun tak lah secemerlang mana….yg penting my self measurement samada competent with other candidate or not… sekurang-kurangnya kita dapat mengagak tahap keyakinan diri dan tahap pengendalian tekanan diri dalam situasi2 tertentu…=)

so…sebulan dari sekarang, mungkin result whether aku dapat meneruskan perjuangan atau pun tidak..tungguuuu…..apapun terpulang pada rezeqi..saingan amat sengit…ada rezqi ada laa…..kalau takde pun aku tetap hargai pengalaman PAC nie….=)

ok, chow!

 

 

Advertisements

Comments»

1. fendiosman - April 29, 2008

gud luck ye….
soalan cepumas: ngape awak nak jadi PTD?

2. a****** - April 29, 2008

timakasih en.fendiosman…ada rezeqi saya ada laa..
tp sy tak mengharap sangat..bayangkanlah..ada lagi 3 batch menyusul selepas batch pertama yg sy ikut baru2 nie…phew! lebih sudu dari kuah..uhuhuhu..anyway jawapan pada soklan cepu emas tu honestly, first and foremost the reason is for the sake of my parents hmmm, parents slalu bg support walaupon sy dah 3 kali kantoi exam ptd heeeee…wktu prepare sy gagal…wktu sy kurang prepare sebb sibuk dan serabut ngan kerja , sy lulus pulak….alhamdulillah ala kullihal..=)..sy go on dgn PAC…

second: pakej untuk menjadi seorang pTd pada sy mencabar dari segi mental dan fizikal so i just give myself a try..walaupun tak selayak mana uhuhuh…

thirdly:..of course as other gomen/corporate sector, to serve the public … huhu… =P..


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: