jump to navigation

see am am i..?? August 11, 2008

Posted by a****** in ::Bicara tanpa suara::, ::Self-expresso::.
2 comments

assalamualaikum..

Intervew audit untuk cmmi level 3 dah lepas smlm.Dan sekarang hingga hari rabu adalah masa untuk LA  (Lead Appraisal) dan kengkawannya menjejaki dokumen2 dalam PIID~…Can we achieve it?…..the result is on this wednesday….so tungguu……

BTW…..

Hari-hari aku di edaran bersisa 2 hari lagi..Ape perasaan aku skrg?….no feeling. Cuma a lil bit exhausted sebab takde gap untuk aku menarik nafas baru sebelum bermulanya hari pertama aku di kompeni baru..

Kompeni baru..opismate baru..environment baru..carakerja baru..bos baru..(huhu).. apabila semuanya baru aku tak dapat tidak membina semula reputasi aku sebagai pekerja baru….yang pasti aku akan lebih baik dan maju dari sekarang!Gambatte!

CUma kekadang aku macam tak percaya yang aku akan bertukar tempat kerja dalam masa terdekat ini.Mungkin at the first place i thougt, aku yang  lewat menyusul mereka2 itu dalam mencari peluang di tempat lain. Tp inilah rezeqi…walaupun pada sesetengah pihak jurang gaji hanya ‘di celah gigi’ tp kita tak tahu, mungkin yg celah gigi itu lah terdapatnya keberkatan…..dan yang pasti aku telah mengambil inisiatif melangkah setapak lagi ke hadapan dalam mencari rezeqi selama berkehidupan di muka bumi ini…..

🙂

BUlan syaaban kini, bulan ramadhan menanti…..aku masih lagi tak habis qadho puasa huh! Caiyok!Kena settle jugak bulan nie…isk isk…padan la ngan muka aku.. =P

Moga rezeqi bulan ramadhan yang bakal menjelma ini datang bersama rahmat dan keberkatan dari Yang Esa. Syaaban yang bersisa ini, sempatkah aku meyingkap tirai ramadhan nanti….? …izinkanlah & permudahkanlah Ya Rabb…….

sykn: sesungguhnya diri ini banyak dosa………

kenaper? April 23, 2007

Posted by a****** in ::Bicara tanpa suara::.
add a comment

salam pembuka bicaraku….

kenapa lontaran suara ini, mengundang resah di hati?apa yang aku kata dan bicarakan seperti tidak sehaluan dengan hati..kelak hatiku tiada tenang bertandang.aku terlalu kasihankah?aku terlalu menjaga hati tapi terlupa akan kesenangan hati sendiri?kenapa harus begini..aku tidak ikhlas rupanya………………………………………………………………………….

jendela Hati February 26, 2007

Posted by a****** in ::Bicara tanpa suara::.
add a comment

Sewaktu menanti, ia tak kunjung datang. Bila langsung tiada di fikiran, ianya mula datang mengintai.